Kategoriler

Glutensiz Bulgur Tadında Karabuğday Pilavı

08-12-2025 00:20
Glutensiz Bulgur Tadında Karabuğday Pilavı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kavrulmamış karabuğday

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)

  • 3,5 su bardağı sıcak su veya glutensiz et suyu

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

    Yapılışı:

    1. Temizlik Kuralı: Tencere, kaşık ve kesme tahtanızın glutenle temas etmemiş olduğundan emin olun.

    2. Karabuğdayı bir süzgece alıp soğuk suda iyice yıkayın.

    3. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

    4. Yıkanmış ve süzülmüş karabuğdayı ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.

    5. Sıcak suyu (veya et suyunu), tuzu ve baharatları ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

    6. Kaynayınca ocağın altını en kısık ateşe getirin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın.

    7. 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.

    8. Tencerenin altına ıslak bir bez koyun ve 10 dakika kapak kapalı şekilde dinlendirin.

    9. Son olarak bir çatalla karıştırıp servis yapın.

    Püf Noktası: Kavurma işlemi karabuğdaya "bulgur" tadı ve aroması kazandırır. Dinlendirme ise tanelerin birbirinden ayrılmasını sağlar.

    Yanında ne gider? Izgara tavuk/balık, yoğurtlu kebap, zeytinyağlı taze fasulye veya bir kase cacık ile mükemmel olur.

    Afiyet olsun

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.