Glutensiz Bulgur Tadında Karabuğday Pilavı
Malzemeler:
-
2 su bardağı kavrulmamış karabuğday
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
-
3,5 su bardağı sıcak su veya glutensiz et suyu
-
1,5 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Temizlik Kuralı: Tencere, kaşık ve kesme tahtanızın glutenle temas etmemiş olduğundan emin olun.
-
Karabuğdayı bir süzgece alıp soğuk suda iyice yıkayın.
-
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
-
Yıkanmış ve süzülmüş karabuğdayı ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
-
Sıcak suyu (veya et suyunu), tuzu ve baharatları ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.
-
Kaynayınca ocağın altını en kısık ateşe getirin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
-
15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
-
Tencerenin altına ıslak bir bez koyun ve 10 dakika kapak kapalı şekilde dinlendirin.
-
Son olarak bir çatalla karıştırıp servis yapın.
Püf Noktası: Kavurma işlemi karabuğdaya "bulgur" tadı ve aroması kazandırır. Dinlendirme ise tanelerin birbirinden ayrılmasını sağlar.
Yanında ne gider? Izgara tavuk/balık, yoğurtlu kebap, zeytinyağlı taze fasulye veya bir kase cacık ile mükemmel olur.
Afiyet olsun
-