Kategoriler

Siyez Unu ile Yapılan Ekmekler

06-11-2020 00:10
Siyez Unu ile Yapılan Ekmekler

Siyez Unu ile Yapılan Ekmekler

Siyez buğdayından üretilmekte olan unu faydaları sebebiyle hamur işlerinde alternatif olarak sunulmaktadır. Siyez buğdayı ilk buğday örneği olup tarihi 10 bin yıl önceye dek uzanmaktadır. İlk evcilleştirilen buğday olma özelliği taşıyan siyez sert koşullara dayanıklı yapısı ile bilinmektedir. Organik olması ve tamamen doğal oluşu sebebiyle sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından tercih ediliyorlar. Siyez unu ile yapılan ekmekler beyaz unlu yapılanlara oranla kişiyi daha fazla tutmaktadır. Bu sebeple günlük hayatta yenilen beyaz unlu ekmekler ile siyez unlu olanların değişimi diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Çocuk gelişiminin desteklenmesi adına zengin vitamin ve mineral içeriği sebebiyle aileler tarafından tercih edilmektedir. Yine tok tutucu bir alternatif olması sebebiyle kilo verme döneminde diyet listelerinde siyez unlu tariflere yer verilebilmektedir.

Siyez Unu Besin Değerleri

Normal buğdaydan daha zengin bir protein içeriğine sahip olan siyez unubesin değerleri yalnız bununla sınırlı değildir. Gluten açısından oldukça zayıf olması sebebiyle daha rahat bir tüketim sağlamaktadır. Fakat yine de glüten intoleransı olanlar için az da olsa glüten içermesi sebebiyle tavsiye edilmemektedir. Lif açısından çok zengin olup tok tutarken aynı zamanda sindirim faaliyetlerini düzenlemektedir. Değerli yağlara sahip olmasının yanı sıra kolesterol değerleri sıfırdır. Bu sebeple yüksek kolesterol hastaları tarafından tercih edilebilir. Kalp dostu olması sebebiyle özellikle ilerleyen yaşlardaki kişilerin tüketmesi önerilmektedir. Bir başka besin değerince zengin olduğu yön ise folik asitler, B, C, potasyum gibi bağışıklığı ve gelişimi destekleyici bileşenlerdir. Yüz gramı ise 333 kalori olarak ölçülmüştür.

Siyez Unu Tarifleri

Siyez unlu tarifler günümüzdeki buğday unlarından daha sağlıklı bir alternatiftir. Saymış olduğumuz faydalar neticesinde kişiler mutfaklarında daha çok yer vermek istemektedir. Bunu yaparken de hemen her tarifte kullanılabilir ve ulaşılabilir olduğunu bilmek gerekir. Özellikle büyük marketlerde siyez unu ekmeği bulabilir ya da evde kolayca yapabilirsiniz. Kontrollü eklenerek istediğiniz hamur işi tariflerini kolayca pişirebilirsiniz. Özellikle peynirli, dere otlu, zeytinli ve her çeşit poğaça siyez unlu hali ile oldukça lezzetli bir alternatif olarak sıkça tercih edilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.