Kategoriler

Siyez Unu Nedir?

06-11-2020 00:13
Siyez Unu Nedir?

Siyez Unu Nedir? Siyez Ununun Faydaları Nelerdir?

Siyez buğdayı buğdayın ataları atası olarak adlandırılır. Siyez unu ise taş değirmenlerde öğütülerek elde edilir. Uzmanlar tarafından normal buğdayın yerine siyez ununun kullanılması önerilirken diğer unlara göre daha fazla su çektiğini de söyleyelim. On binlerce yıl öncesinden bu yana genetik formu bozulmadan günümüze kadar gelen besin bu özelliği ile organiktir. Her ne kadar çok sağlıklı bir ürün olsa da siyez unu glüten içermektedir. İçerdiği glüten miktarı düşük olsa da çölyak hastaları için uygun bir besin kaynağı değildir. Lif açısından zengin olması nedeniyle besleyiciliği de yüksektir.

Siyez Unu Yararları

Son derece yüksek faydalı olan besin olan siyez unu birçok açıdan sağlık için faydalıdır. Her şeyden önce genetiği bozulmamış siyez buğdayından elde edildiği için organiktir. Lif yapısı ve protein oranı yüksektir. Siyez unu yararları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

· Lifli yapısı nedeniyle metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Bu durumun yanı sıra siyez unlu gıdalar uzun süre tokluk hissi verir.

· Sindirim sistemini düzenleme özelliği nedeniyle kabızlığı engellediği gibi mide rahatsızlıklarını da giderir.

· Glisemik indeksi düşük olduğundan kan şekerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olur.

· Kolesterolü dengeler.

· Hamilelikte içerdiği yüksek folik asit nedeniyle bebek gelişimini destekler ve anne sütünü arttırır.

· Yapısında bulunan vitamin ve lif içeriği sayesinde bağırsak kanserine karşı koruma sağlar.

· Radyasyonu emmez bu nedenle de radyasyona karşı dayanıklı bir besindir.

Siyez Unu Nerelerde Kullanılır?

Sağlık için bu kadar faydalı besin olan siyez ununu beyaz un ile yapılan her tarif ve yemekte rahatlıkla kullanabilirsiniz.Siyez unu özellikle poğaça, kek, kurabiye, pizza gibi hamur işi tariflerde hamur işlerini daha hafif bir hale getirebilir. Doğal ve organik olması nedeniyle ekşi mayalı ekmek yapmakta da kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra vitamin ve protein deposu siyez unu kullanarak yeni tarifler deneyip geliştirebilirsiniz. Beyaz un kullanarak yaptığınız tüm hamur işlerini siyez unu kullanarak yapabilirsiniz. Yemeklerinizi yaparken siyez ununu tercih ettiğinizde hem besin değerlerini arttırırsınız hem de daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.